fbpx
Friendance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudanti.
Follow me on instagram
Follow Me
Search
TOP

Vero

Baráthné Balázs Veronika

Vero

A tánc szeretete és én

Amikor táncolok, minden megszűnik körülöttem létezni. Csak én, a partnerem, a zene, ami jelen van, bármely stílusról is legyen szó. Kizárni a külvilágot a legnehezebb, de ha sikerül a tánc páratlan élménnyé válik.

Már gyermekkoromban elkezdődött a mozgás iránti szeretet. Testnevelés szakos iskolába jártam, majd eközben szüleim beírattak társastánc tanfolyamra is, de annak sajnos hamar vége lett. Ami mindig is vonzott, az a mozgás. Életem során ezen az úton is elindultam és a tánc mellett fontos szerepet töltenek be mai napig a fitness különböző területei. Tizenegy évvel ezelőtt nem is gondoltam volna, hogy a tánchoz való kötődés teljesen megváltoztatja majd a mindennapjaimat.

2007-ben kezdtem el tanulni a Salsa Diabólica Tánciskola berkein belül. Két év kihagyás után visszatértem újra a salsához, akkor még nem gondoltam, hogy más műfajjal is foglalkozni fogok a jövőben. Kis időn belül ez rohamosan változott. Előtérbe került a többi kubai táncstílus is, majd a sensual táncok, a bachata, a kizomba és ezek különböző stílusai. 2012-ben kezdődött a kizombás pályafutásom és a mai napig tanítjuk Karesszal közösen ezt a csodálatos táncot, mely nagyon sokat fejlődött az évek során.  Ez azt is eredményezte, hogy mi is változtunk, csiszolódtunk az igényekhez, de ugyanakkor megőriztük az eredeti stílusát. Szeretném átadni Nektek tudásomat, hogy ne csupán ismerjétek a tánclépéseket, hanem érezzétek át a hangulatát bármely táncról is legyen szó. A tánc mellett, mint korábban írtam a fitness világa is megfogott, 2016-ban kezdtem el tanulni és csoportos órát vezetni.

Az évek leforgása alatt több neves külföldi rendezvényt is volt szerencsénk meglátogatni és ezeken sok tudást szívtunk magunkba, amelyeket szeretnénk átadni Nektek óráinkon.

Teljesség igénye nélkül, akiktől tanultunk ezidáig: Petchú és Vanessa, Ricardo és Paula, Arnold Bunda, Kwenda Lima, Laurent és Adeline, Ataca és Alemana, Morenasso és Anais, Jacinto Teca, Paulo és Lana, Tecas, Isabell és Felicien, Albir és Carola, Enah és Carolina.