fbpx
Friendance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudanti.
Follow me on instagram
Follow Me
Search
TOP

Családi nap június 29.

Egy közös nap…Veletek…a gyerekekkel…kiskutyával, kismacskával, díszhalakkal vagy akár a szomszéd hörcsögével és persze velünk.
Egy programsorozatot indítunk, mellyel szeretnénk megmozgatni Titeket, de nem csak a táncparketten.

2024. június 29-én (SZOMBATON) közös családi kirándulásra invitálunk Benneteket, sok érdekesség, természet, „kockás” pléd, szendvics, termosz (nem kérdezzük mi van benne, csak kóstolunk 🙂 ), jó levegő….na jó egy kis JBL-t is viszünk, ha hamarabb kiennénk a piknik kosarakat.

És akkor a RÉSZLETEK:
A Pomáz és Esztergom közti főúton található Kiskovácsi Pszichiátriai Intézet mögül indulunk.  Aki a tömegközlekedéssel jön, a 860-as számú távolsági buszról a Kiskovácsi, Kórház nevű megállónál kell leszállnia. A piros kereszt jelzésen indulunk majd.

GYÜLEKEZÉS a parkolóban: 10:30

Pontos koordináták 🙂
https://www.google.com/maps/place/Holdvil%C3%A1g-%C3%A1rok+indul%C3%A1s/@47.6643017,18.9681547,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x476a78fb4781bdb9:0x994176665f499566!8m2!3d47.6643017!4d18.9681547!16s%2Fg%2F11cncbmgwp?entry=ttu

A szurdokban, ahogy haladunk, kidőlt fákat, hatalmas köveket kerülgetünk, többször is átkelve a kis csermelyen. Kis séta után elérünk a Domini-forráshoz, amiből inni is lehet, megtölthetjük kulacsainkat, valamint, akit érdekel a spirituális világ, tisztításra is használhatja a vizet.

A forrás után elérjük a valódi, szűkebb szurdokot. Aki szeretne, folytathatja útját a könnyebb turista útvonalon, többiekkel pedig alul a köveket kerülgetve, megmászva haladunk majd felfelé, egészen a szurdok végén található Ypsilon, vagy Remete-barlanghoz. Ide érdemes lámpát, a hangulat miatt talán méginkább gyertyát (LED-es mécsest) hozni és ezek fényével megnézni a barlang belsejét, ami mindössze néhány tíz méter, mégis rendkívül sötét. Legendák, mondák is kapcsolódnak ide, fogunk is róla beszélgetni kicsit.

A barlang mellett közvetlenül ott lesz a Meteor létra, melyen felmászva tudunk majd továbbhaladni. Akik nem szeretnének létrázni, lejjebb a turistaútvonalon, lépcsőkön is kikerülheti ezt a részt.

Több ásatás is van a környéken, melyekhez szintén kapcsolódnak legendák, spirituális elméletek, ezekkel is fogunk foglalkozni, valamint a létrától még picit felfelé haladva egy ilyen területen, a Táltos barlang alatt töltjük majd pihenő, evésre-ivásra szánt időnket. Innen visszafelé már egyszerűbb lesz az út, hiszen végig kitaposott turistaösvényen haladunk majd, lefelé, míg meg nem érkezünk a parkolóba.

A PROGRAM INGYENES mindenki részére, viszont REGISZTRÁCIÓ-hoz kötött.
Amikor leadod jelentkezésedet, mindenképpen írd oda, hogy hány és milyen idős gyermekekkel érkeztek.