fbpx
Friendance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudanti.
Follow me on instagram
Follow Me
Search
TOP

Bachata

Bachata, Stílusok

Bachata

A Bachata alapjaiban egy könnyed, mégis érzéki, napjainkban már-már erotikusnak mondható páros tánc. A Bachata zeneileg a Dominikai Köztársaságból ered, a Salsa-nál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú énekhanggal kísért gitárzene. A Merengue-vel, a Kizomba-val és a Reggaeton-nal karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött.

Népszerűségét könnyen elsajátítható lépéseinek köszönheti, csípő és testmunkáját az Európában ismeretes társastáncoktól kapta. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a Bachata gyors fejlődésnek indult. Nagyon gyorsan világhírű lett, köszönhető ez olyan kvalitású táncosoknak és oktatóknak, mint Ataca&Alemana, Jorjet &Troy Anthony, Daniel&Desiree, Korke&Judith.
A gyors népszerűséggel együtt a fejlődés is látványosan felgyorsult, különböző stílusokká nőtte ki magát egy-egy páros kreativitása. Így született meg a bachata sensual, az urban bachata, a bachatango és még sorolhatnánk.

Páros formájában a vezető dönti el, hogy nyitott vagy zárt tartásban táncol. A figuralitást, a különböző lábtechnikai variációkat és a tánc dinamikáját erősen befolyásolja a zene (a különböző hangszerek ritmikái, poliritmika), a zene hangulata és az improvizációs készség. A salsa-val ellentétben a bachata-ban eredetileg nincsen sok forgatás, habár a modernebb válfajok között akad ilyen is. Európában a táncosok szeretik másolni a mozdulatokat, trükköket, forgatásokat. Különböző táncstílusokból szedegetnek ki mozdulatokat, néha egész mozdulatsorokat és átültetik a bachataba, ez a fuzionálás, az új táncstílusok születésének alapja.

Tags

Bachata